tiistaina, syyskuuta 25, 2007

Danila cupin pisteille Mainzissa

Saksan Mainzissa kilpailtiin kauden yhdestoista maailman cupin osakilpailu. Matkana oli 30 kilometriä, jolloin 2 kilometrin korttelirataa kierrettiin 15 kierrosta. Rata oli melko tasainen, mutta paikoin huono pinta verotti vauhtia. Silti keskinopeus kilpailussa oli reilut 39 km/h. Keli oli onneksi kuitenkin mukavan kesäinen +24 C.

Kilpailussa oli useita irtiottoja, mutta kaikki ajettiin suht nopeasti ylös. Näin ratkaisut nähtiin vasta viimeisellä kierroksella, kun 70 luistelijaa taisteli paikoista loppukirissä. Bont Hyper otti kolmoisvoiton Luca Saggioraton johdolla. Cupia johtava Massi Presti oli toinen. Naisten voiton vei Jesa Bontin Nicole Begg ennen Bont Finlandin suosikkia Catherine "Miss Chile" Penania (Sportvital Rollerblade).

Joukkueen parhaasta sijoituksesta vastasi Viron vahvistuksemme Danila Ruusu ollen 50s (- 6s) . Jani luisteli myös maaliin ison pääjoukon (n.70 luistelija) mukana, jääden niukasti ulos pistesijoilta sijoituksen ollessa 53s (-7 s). Teemun vauhti ei riittänyt maaliin asti pääjoukossa ja Teemun sijoitus oli 115s (-6.55). Kimmo kaatui muutama kierros ennen maalia ja joutui valitettavasti keskeyttämään hyvin sujuneen luistelun jälkeen. Kaatumiselle Kimmo ei mahtanut mitään, kun edessä Sportvital Rollerbladen luistelija meni nurin alamäessä. Onneksi Kimmo selvisi syvällä asvaltti-ihottumalla.

Danila ja Jani ottivat lukuisia kovia päänahkoja kilpailussa, kun taakse jäivät mm. Roger Schneider, Shane Dobbin, Nicholas Iten, Reyon Kay, Matteo Poletti yms. Se kertoo siitä, että maailmalla taso on erittäin laaja ja sinne ollaan pikkuhiljaa hivuttautumassa mukaan!

Ei kommentteja: