tiistaina, toukokuuta 08, 2007

MPC testiraportti

Bont Finlandin onnistui saada maailmancupin avauskilpailumatkallaan Sveitsin Baselissa tiimille uusia MPC –renkaita testikäyttöön. Kisapäivänä Baselissa oli sateista ja aamupäivällä ennen kilpailua suoritetuissa rengastesteissä kilpailukykyisimmäksi tyypiksi osoittautui MPC Storm Surge, joka on suunniteltu juuri märälle alustalle. Valitettavasti tiimillä oli käytössä vain yksi sarja kyseisiä sadekelin pyöriä, joten jokaiselle ei saatu kilpailuun alle kaikkein kilpailukykyisintä kalustoa.

- Testasimme ennen kisaa muutamien rengasvaihtoehtojen toimivuutta märällä pinnalla. Parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautui ehdottomasti MPC Storm Surge –saderenkaat, joilla pito ja tuntuma märkään rataan oli lähes yhtä hyvä kuin kuivalla kelillä. MPC Variable Traction (gold/ex firm) puolestaan rullasivat erinomaisesti, mutta olivat todella liukkaat, joten ne soveltuvat vain täysin kuiviin olosuhteisiin. Kokeilimme myös VT:n ja Storm Surgen:n mixausta (VT keskellä ja Storm Surget päissä), mutta tälläkään yhdistelmällä pitoa ei ollut tarpeeksi.

Ennen kilpailua tiimi oli hieman huolissaan siitä, että MPS Storm Surge:n rullaavuusominaisuudet olisivat normaaleja renkaita huonommat, koska kyseinen rengas on suunniteltu nimenomaan ensisijaisesti pitäväksi renkaaksi. Pelko osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä Stormit toimivat Teemu Yläsen mukaan myös rullaavuuden osalta loistavasti.

- Neljännellä kierroksella olin vetovuorossa ennen radan jyrkkää ja pitkää alamäkeä. Vaihtaessani keulapaikalta ryhmän viimeiseksi jalkani lipesi suojatiemaalauksen päällä ja jäin ryhmästä jälkeen niin, että alamäkeen mentäessä rakoa muihin oli noin 5m. Hetken jo ehdin ajatella, että tämä kisa oli sitten tässä kun kaverit laskee aivan varmasti mäessä karkuun. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt, vaan hämmästyksekseni pystyin rullaamaan yksin kolmen miehen junan kiinni!

Matkan jälkeen tiimi on kotisuomessa jatkanut kuivalla kelillä MPC Variable Traction -renkaiden testaamista ja ensivaikutelma on ollut erittäin positiivinen. Rengaan rullaavuus on huippuluokkaa, samoin pito. MPC renkaiden rullaavuusominaisuudet perustuvat pyörien erittäin korkeaan "rebound" -asteeseen, eli ne ovat hyvin kimmoisia ja vaimentavat värähtelyä tehokkaasti. Hyvän värähtelyvaimennuksen huomaa helposti karkealla alustalla luistellessa, missä renkaat rullaavat epätasaisuuksista huolimatta pehmeästi. Korkea "rebound" perustuu renkaiden patentoituun rakenteeseen, jossa vanteen päälle on vulkanoitu kahta eri kovuuksista uretaania. Kovan päällyskerroksen sisällä on pehmeämpää materiaalia, joka vaimentaa värähtelyä ja antaa renkaalle elastisuutta. MPC on kehittänyt renkaitaan jo 5 vuoden ajan yhdessa kolumbialaisen huippuluistelijan, Jorge Boteron kanssa ja heidän tuotteensa ovat olleet markkinoilla viime syksystä lähtien.

Voit halutessasi hankkia MPC renkaat itsellesi Team Bont Finlandin kautta.
Ensimmäiset sarjat ovat saatavilla Rennesin kilpailujen jälkeen. Lisätiedot ja ennakkotilaukset: Esa Lottanen, 0400 770353

Ei kommentteja: