torstaina, toukokuuta 24, 2007

Varbergin ratakisat

Ruotsin Varbergissa luisteltiin ratakisat lauantaina 19.5.2007. Bont Finlandista mukana olivat Teemu Ylänen ja Kimmo Ilmavirta. Tasoa kilpailuihin toivat ruotsalaisten ja suomalaisten lisäksi luistelijat Norjasta ja Italiasta.

Ensimmäinen matka miehillä oli 500m. Teemu luisteli hienosti finaaliin ja oli lopulta neljäs. Kimmo hylättiin välierässä ja putosi B-finaaliin voittaen sen ylivoimaisesti ollen seitsemäs. Toinen matka 1.000m toi myös pettymyksen: Viimeisellä kierroksella Kimmo jäi pahasti pussiin ja loppusijoitus viides. Teemu tuli maaliin kuudentena. Olisiko tässä ollut paikka pudottaa estänyttä ruotsalaisluistelijaa tuloslistassa, kuten 500 metrillä tehtiin?

Viimeinen matka 20.000m piste/pudotuskisa oli täyttä Bont Finlandin hallintaa. Teemu teki hienosti töitä ja Kimmo kiri pisteitä ja johti kisaa täysin ylivoimaisesti. Viimeisellä pudotuskierroksella Kimmolle kävi kuitenkin todellinen uinahdus: Kimmo ja pari ruotsalaisluistelijaa ryhmässä eivät huomanneet, että kysymyksessä oli pudotuskierros ja näin Kimmo pudotettiin luistellessaan joukon perällä. Vahva esitys mureni yhteen virheeseen kuin yhtä korttia vajaa korttitalo. Loppusijoitus seitsemäs. Teemun oli yhdestoista. Vaikka tulokset eivät olleet tyydyttäviä, jokainen kilpailun nähnyt huomasi ketkä kisaa hallitsivat.