maanantaina, elokuuta 27, 2007

Danila voittoon Tartu Maratonilla

Sunnuntaina järjestettiin Viron suurin rullaluistelutapahtuma, johon osallistui noin 900 luistelijaa Virosta, Suomesta, Latviasta ja USA:sta. Kilpailumatkana oli 38 km radalla joka kierrettiin kahteen kertaan. Bont teamista mukana olivat Danila, Jani ja Esa.

Kilpailun alusta asti vauhti oli kovaa ja noin viiden kilometrin kohdalla neljä miestä (Danila, Jani, Kert ja Tonis Paalme) karkasivat pääjoukolta. Esa jäi "jarruttelemaan" pääjoukon takaa-ajoa.
Kilpailun aikana oli onneksi kuivaa vaikka sadetta oltiinkin luvattu, mutta tuuli oli kova. Pisimmällä vastatuulisuoralla Tonis putosi kärki porukasta ja näin kilpailun voitosta taisteli enää kolme miestä, koska pääjoukko jäi tasaisesti lisää kärjen vauhdista. (Kilpailun aikana moottoripyorä ja taulu kertoivat luistelijoille aikaerosta takana tuleviin!)
Kolmikko veti vuorovedolla tasaisen kovaa aina viimeiselle viitoselle asti, jolloin Kert Keskpaik yritti tehdä ratkaisua. Jani jäi pahimmillaan Danilasta ja Kertistä 200 m, mutta sai heidät kiinni n. 2 km ennen maalia. Kert joutui tekemään töitä ja Danila sai onneksi beesata ja säästellä loppukiriin. N. 400 m ennen maalia Kert avasi kirin ja Danila istui beesissä ja nousi Kertin ohi viimeisillä sadoilla metreillä ottaen komean voiton tiimille!


Kilpailu vastasi järjestelyiltään maailmancupin tasoa. Hyväpintainen ja leveä baana, sähköinen ajanotto, yleisöä, paljon luistelijoita sekä hienot palkintoseremoniat rahapalkintoineen! Lisäksi paikalla oli 2 tv-kanavaa (etv ja viasat3) sekä Viron suurin sanomalehti Postmees.
Toivottavasti ensi vuonna kisoissa nähdään enemmän suomalaisia ja muitakin ulkomaalaisia luistelijoita, koska olivat ne niin hienosti järjestetyt kilpailut. Ehkä tulevaisuudessa Virossa luistellaan rullaluistelun maailmancupin osakilpailu, koska sama organisaatio järjestää hiihdon maailmancupin, joten osaamisesta se ei jää kiinni. Puitteet isolle tapahtumalle ovat ainakin loistavat!

Tulokset:
http://www.tartumaraton.ee/maraton/38.txt

1 kommentti:

Bont Finland kirjoitti...

Katso video kisasta!
http://etvsport.ee/index.php?053423115