keskiviikkona, elokuuta 01, 2007

EM-kisat Portugalissa

Suomea Portugalin EM-kisoissa edusti Bont Finlandin kolmikko Kimmo, Jani ja Teemu. Naisissa Suomi-trikoon päälle puki Kati Koota. Suomen joukkue kisasi vain Ovarin maantieradalla, joka li 525 metriä pitkä. Ratamatkoilla ei suomalaisia ollut mukana.

Parhaimpina sijoituksina olivat Kimmon 23. sija 200 metrillä ja Teemun 25. sija samalla matkalla. Jani oli maratonilla 30. Kimmon kisat menivät pieleen jo 200 metrin karsinnoissa tulleeseen reisivammaan, jonka takia muut maantiematkat jäivät väliin. Muilla maantiematkoilla (500m, 10 km pistekisa ja 20 km pudotuskisa) Janin ja Teemun sijat olivat 30 paikkeilla. Suomi ei saanut viestijoukkuetta kasaan Kimmo loukkaantumisen takia.

Maratonilla paras suomalainen oli Jani tullen maaliin pääjoukossa ja ollen 30. Myös Kimmo luisteli maratonin kivuista huolimatta ja yrittikin päästä irtiottoon noin 8 km ennen maalia. Pieni ryhmä ajettiin kuitenkin kiinni ja kisa oli siinä – viimeiset 5 km hän tuli rauhassa maaliin. Myös sprinttimies Teemu lähti maratonilla matkaan, mutta putosi alkumatkan kovissa ylämäissä. Hänkin luisteli kuitenkin matkan urhoollisesti maaliin. Kati Koota oli naisten maratonilla 33.

Tulokset kisajärjestäjien sivuilla.

Lisää suomalaisten kuulumisia luisteluliiton sivuilla: 1. päivä, 2. päivä, 3. päivä.

Ei kommentteja: