sunnuntaina, elokuuta 05, 2007

WIC Biel 36 km - Kimmo ja Jani cupin pisteille

Rullaluistelun maailmancupkiertue jatkui Sveitsissä lauantaina 4.8.2007. Kisakaupunkina Biel ja matkana 36 km. Bont Finlandista mukana olivat Kimmo, Jani ja Danila. Teemu jäi sairastelujen takia kotiin ja Jarmon kausi näyttää olevan ohi.

Kisarata oli mielenkiintoinen: kuuden kilometrin lenkki Bielin keskustassa kierrettiin kuusi kertaa. Muutamalla pitkällä suoralla vauhdit nousivat koviksi, mutta syheröisellä kaupunkiradalla oli oltava kokoajan tarkkana ja useat tiukat mutkat hidastivat matkavauhtia. Keskinopeudeksi tuli silti 40 km/h. Varsinkin viimeinen kierros luisteltiin äärimmäisen kovaa, koko pääjoukko yhtenä junana.

Muutamista irtiotoista huolimatta kilpailun ratkaisu meni loppukiriin. Viimeiset kaksi kilometriä luisteltiin juuri kaikkein mutkikkaimmalla osuudella ja vahvin oli Ranskan Yann Guyader (Matter) ennen Fabio Francolinia (Italia, Powerslide Phuzion) ja Stefano Galiazzoa (Italia, Alessi Powerslide). Kimmo ja Jani tulivat maaliin kärkijoukossa ja saivat maailmancupin pisteitä. Kimmo oli 35. jääden noin 7 sekuntia voittajasta ja Jani oli 43. jääden 14 sekuntia kärjestä. Danila kaatui toisella kierroksella ja jäi toiseen ryhmään tullen maaliin sijalla 67. Maailmancupin kärkimies Max Presti (Italia, Bont Hyper) oli viides.

- Viikko sitten kipeytynyt jalka tuntuu jo yllättävän hyvältä eikä se teipattuna haitannut kisan aikana, kisan jälkeen tosin kipuja oli jonkin verran. Hyvä fiilis jäi, kun viikko sitten oli vielä surkea olo loukkaantumisen takia. EM-kisathan menivät toipuessa ekalla matkalla tulleesta reisivammasta ja maratonin vedin puolikuntoisena. Nyt kisan aikana oli tunne, että olen taas oikeassa paikassa. Lopun ahtaissa paikoissa sattuneet tönimiset harmittavat, sillä olisi ollut mahdollisuuksia jonkin verran korkeammallekin, mutta tällaisia kilpailut ovat katuradoilla. Pistesaldo kasvoi pitkästä aikaa, mikä oli tärkeää, kertoi Kimmo.

Jani oli erittäin tyytyväinen kisaansa. Jo EM-kisojen maratonilla hienosti luistellut Jani nousi toisen kerran pisteille kauden aikana:

- Hieno kisa. Tosi tyytyväinen olen suoritukseen, sillä rata oli vaikea. Viimeisellä kierroksella vauhti oli niin kovaa, ettei nopeus riittänyt enää nousta. Maailmancupin pisteille pääsy tuntuu hyvältä.

Naisten kisan voitto ratkaistiin yhdeksän naisen loppukirissä, jossa vahvin oli Italian Giovanna Turchiarelli (Alessi Powerslide). Toinen oli Uuden-Seelannin Nicole Begg (SsangYong Bont) ja kolmas Espanjan Sanrda Gomez (Alessi Powerslide). Myös suomalaisedustusta oli hienosti mukana, kun Kati Koota tuli maaliin heti kolmannen ryhmän jälkeen sijalla 31.

Lisää tuloksia löytyy täältä.

2 kommenttia:

Marcello kirjoitti...

Ciao Kimmo!
Spero ti ricorderai di me, ero quello di Pattinaggiocorsa.it, che ti aveva messo in contatto con Ravasi...
Mi fa piacere sapere che stai facendo grossi progressi, continua cosí! Ma quei bastardi di Cassano ti chiamavano sul serio LUMACA???
Senti, ti scrivo solo per sapere se ci sará una squadra finlandese gareggiando a Cali... Se si, ti prego di inviarmi i nomi, o qualche foto + commenti da pubblicare nella mia web.
Ci si vede prima o poi in qualche maratona WIC (Berlino, forse?) Un salutone, grazie e a presto
marcello

Bont Finland kirjoitti...

Ciao Marcello!
Scusa il ritardo.. ho cercato di inviarti un email ma non sono sicuro se l'indirizzo era corretto. Non so neanche come funziona questa quindi non so se rieschi a leggere questo messaggio o no. Cmq, non c'è nessun Finlandese a Cali, purtroppo. Ci vediamo in Germania.. dovrei esserci. Poi vieni a salutarmi perchè non sono sicuro se ti riconosco oppure no. Saluti, Kimmo