torstaina, huhtikuuta 05, 2007

Haastattelu Jani Suihkonen

Jani Suihkonen (25 v.) on luistellut rullaluistimilla kilpaa vuodesta 1999. Jani on kilpaillut pääasiassa kotimaassa, mutta kokemusta kansainvälisistäkilpailuista on muutamasta maailmacupista ja EM kilpailuista. Parhaana saavutuksena on Pohjoismaiden mestaruuskilpailuista saavutettu hopea maratonilla 2004. Lisäksi Janilla on useita SM-mitaleilta 5000m, 10 000m ja maratonmatkoilta.

Janin vahvuus on kestävyys, mutta kirikykyä on vielä kehitettävä. Tällä hetkellä Jani opiskelee opettajaksi Raumalla ja harjoittelee myös siellä. Talvitreeniin on kuulunut liikunnan sivuaineopiskelun lisäksi Shorttrack-luistelua, pyöräilyä sekä punttitreeniä.

- Olen saanut harjoitella terveenä ja odotukset ensi kesän kisoja kohtaan ovatkovat. Koulua on ollut aika paljon, mutta onneksi siitäkin suurin osa liikuntaa. Sen ohella olen pystynyt keskittymään voiman lisäämiseen ja peruskunnon kasvattamiseen. Nyt keväällä vielä noin kuukausi kovaa treeniä (punttia ja pyörää) ja sen jälkeen mahdollisimman paljon mennään rullilla. Ekat kisat menevät varmaan vähän totutteluun, mutta uskon olevani kovassa kunnossa heti kun maailmancup sirkus käynnistyy.

Millaisissa tunnelmissa WIC kiertueelle?

- Todella hienoa päästä mukaan Suomalaiseen maailmancup -joukkueeseen. Onhan tämä ollut unelmana jo monta vuotta ja tuntuu mahtavalle päästä mukaan maailman kovimpiin kilpailuihin! On hienoa päästä samaan joukkueeseen Kimmon ja Jampan kanssa, kun tähän asti ollaan luisteltu eri joukkueissa. Uskon että tällä miehistöllä on pontentiaalia taistella maailmancupin pisteistä ja saada ainakin yksi luistelija 10 joukkoon joka kisassa vaikka helppoa se ei tule olemaan.

Mitä odotat kesältä?

- Omana tavoitteena on luistella tasaisen vahva kesä. Olisi hienoa päästä kisoissa maailmancupin pisteille ja mikä tärkeintä auttaa joukkueemme kiritykkejä saamaan mahdollisimman hyvät asetelmat ennen loppuratkaisuja. Joukkueelta odotan hyviä sijoituksia ja periksiantamatonta taistelua pistesijoista aina mitalleille asti! Henkilökohtaisesti menestyminen EM -kisoissa on myös tärkeää.

Suomessa voi nykypäivänä harjoitella ja kilpailla rullaluistimilla jopa talven aikana. Myös Janin kisakausi on jo avattu.

- Olen avannut kilpailukauden jo 30.12.2006 rullaluistelun talvicupissa Uudenkaupungin rullaluisteluputkessa. Sunnuntaina 25.3. oli cupin viimeinenosakilpailu, jonka voitin.. eli kunto tuntuu ihan hyvälle ja on menossa oikeaansuuntaan (katso tulokset). Seuraava kilpailu on halli SM:t Lahdessa 22.4.2007 ja sen jälkeen on vuorossa ensimmäinen maailmancupin kisa Baselissa 5.5.2007.

Ei kommentteja: