maanantaina, kesäkuuta 25, 2007

Kuulumisia Sveitsin treenileiriltä

Kisojen lisäksi kesäkuun loppu on mennyt harjoitellessa Sveitsissä kansainvälisessä seurassa. Omien treenien lisäksi olemme olleet mukana Uusi-Seelantilaisen Bill Beggin harjoituksissa useita kertoja ja luistimilla on vietetty tuntikaupalla aikaa. Harjoitusseura on ollut kovaa ja mukana on huippuluistelijoita suomalaisten lisäksi eripuolilta maailmaa, kuten Australiasta, Uudesta-Seelannista, Kolumbiasta, Argentiinasta, Ranskasta, Sveitsistä, Kanadasta, Virosta, Venäjältä, Englannista ja Belgiasta - toivottavasti montaa maata ei jäänyt mainitsematta.

Mitä ja missä on treenattu? Asumme majatalossa, joka kovasti muistuttaa armeija-ajoista. Weinfeldenin 200 metriä pitkälle pista-radalle matkaa on noin 100 metriä ja ympärillä on paljon pieniä teitä pidempiä lenkkejä varten. Radalla on keskitytty tekniikan hiomiseen ja huippunopeuksien kasvattamiseen. Esimerkkiharjoituksena keskiviikkoillan 16 kertaa 200 metriä (kiihdytys alkoi jo noin 200 metriä aiemmin) lentävänä aivan täydellä vauhdilla. Vetomiehinä mm. Shane ja Kalon Dobbin, Raphael Pfulg, Scott Arlidge, Yan Guyader ja Roger Schneider. Kävipä Kimmokin vetämässä kärjessä nopean kierroksen. Palautus oli 3 minuutin luokkaa ja sarjapalautus reilut 5 minuuttia joka neljännen vedon jälkeen. Sprinttien päälle harjoitusmielessä 10 km pistekisa ja tietysti verryttelyt ennen ja jälkeen treenin. Jopa ratatreeneissä jokaisen kierrosajat mitattiin chip-järjestelmällä - koskahan ne tulee Suomeen kisoihin?

Toisaalta myös vuoristot ja kauniit järvimaisemat ovat tulleet luistimilla tutuiksi. Tiistain harjoitukset veivät lähelle Einsiedelniä, jossa luisteltiin noin 5 km mäkeä ylös, jonka jälkeen tultiin kovaa alas harjoitellen ylivauhtisia sprinttejä. Tämän jälkeen vielä hiottiin tekniikkaa kovaan vauhtiin. Päivän aikana tutustuimme yli 800m2 rullaluistinkauppaan (World Inline Center) Schindellegin kylässä, jossa on mm. yli 800 paria rullaluistimia testattavana. Hintavertailun perusteella kilpatason rullaluistimet ovat Suomessa edullisia. Iltalenkkinä noin 50 luistelijan ryhmässä luisteltiin 36 km vauhtileikitellen. Tasaisella vauhti nousi parhaimmillaan jopa 55km/h.
Bont Finlandin pojista Kimmo, Jani, Teemu ja Danila ovat Sveitsissä. Jamppa parantelee vielä itseään kotisuomessa. Luistimilla on oltu päivittäin ja muutamia juoksulenkkejäkin on tehty. Harjoittelu on ollut kovaa ja sen uskotaan poikivan tulevaisuudessa tuloksia. Suomalaiset tarvitsevat lisää huippuvauhtia ja tehoja, joita on viikkojen aikana haettu. Eniten kehitettävää on aina tekniikassa ja jokaiselle on kotiläksyt annettu ja harjoitteet aloitettu. Halu nousta maailman huipulle on kiinnostanut myös kansainvälisiä valmentajia ja uusia suhteita on luotu suomalaisen rullaluistelun hyväksi. Are you ready?1 kommentti:

Emmi kirjoitti...

Tzemppiä kaikille pojille seuraavaan kisaan =) Terveiset Suomesta