maanantaina, kesäkuuta 25, 2007

WIC Sursee 42km (23.6.2007)

Rankan Sveitsissä vietetyn treeniviikon jälkeen Bont Finland lähti lisäämään maailmancupin pistesaalistaan Sveitsin Suurseehen, jossa matkana oli 42km vaihtelevassa maastossa. Kisan voittoon luisteli toistamiseen USA:n Joey Mantia (Luigino Racing) voittaen loppukirissä Italian ja Bont Hyperin kaksikon Luca Saggiorato ja Max Presti. Kisa oli kova ja vauhtia jälleen pidettiin heti kun startin jälkeen mutkaisessa keskustassa luistellun rauhoitetun kilometrin jälkeen tuli vapaa vauhti päälle. Voittajan loppuaika maratonilla oli minuutin yli tunnin useista mäistä huolimatta.

Bont Finlandin pojat eivät taistelusta huolimatta yltäneet pisteille. Kimmo oli pistetaistelussa mukana vielä 10 km ennen maalia, jolloin tuli täysi notkahdus ja pistesijat karkasivat. Maaliin tultiin kärkijoukosta seuraavassa ryhmässä. Teemu, Jani ja Danila putosivat kärkitaistelusta ensimmäisen 21km kierroksen aikana, mutta taistelivat komeasti töitä tehden maaliin kolmannessa isommassa ryhmässä ja kaikki tulivat maaliin sadan parhaan joukossa. Maailmancupin starteissa starttaa noin 200 maailman parasta luistelijaa.

Jälkikäteen arvioituna alla ollut harjoitus viikko Zürichin maailmancupin jälkeen oli jopa liian kova. Jokainen valitteli energiavarojen loppumista. Toisaalta viikon aikana on saatu kovaa ja laadukasta valmennusta maailmankuulun Bill Beggin (Uusi-Seelanti) opissa ja todelliset tavoitteet on suunnattu pidemmälle. Viikon annista kuvia ja juttua tulossa pian.

Naisissa vahvimmat olivat jälleen Alessi Powersliden tytöt Sandra Gomezin (Espanja) ja Giovanna Turchiarellin (Italia) ottaessa kaksoisvoiton. Kolmenneksi kiri SsangJong Jesa Bontin Nicole Begg (Uusi-Seelanti).

Tiimin manageri Esa Lottanen antoi myrskyvaroituksen masters-sarjojen miehille voittaessaan ikäluokkansa (miehet 45v) sarjan komeasti uudella ennätysajallaan. Maraton taittui aikaan tunti ja 11 minuuttia.

Bont Finland majailee ja harjoittelee vielä viikon Sveitsin Weinfeldenissä. Reissu päättyy kesäkuun viimeisenä päivänä Engadinin maailmancupiin.

Ei kommentteja: