maanantaina, kesäkuuta 11, 2007

WIC Dijon 44km (10.6.2007)

Sunnuntain maraton Ranskan Dijonissa käytiin noin kahden kilometrin katuradalla. Puolimatkaan asti vauhti oli todella kovaa ja irtiottoyrityksiä oli useita. Ensimmäisen 5 kilometrin keskivauhti oli lähes 50km/h. Kimmo oli mukana yhdessä seitsemän miehen irtiottoyrityksessä, joka kuitenkin ajettiin kiinni. Puolen välin paikkeilla kahdeksan miehen irtiottoryhmä pääsi karkuun pääjoukolta, jolloin Bont Finlandista Kimmo oli vielä pääjoukossa mukana. Noin 8km ennen maalia pääjoukosta lähti noin 20 hengen ryhmä irti, mutta Kimmo odotti eilisen kärkikaksikon (Guyader, Rosero) takana kuten myös moni muu. Rosero, Guyader, Begg, eivätkä muutkaan ryhmässä tehneet mitään, joten edellä mennyt ryhmä pääsi harmillisesti livahtamaan karkuun.

Viimeiset kilometrin kyttäiltiin ja kisan voittoon karkasi isäntämaan Matthieu Boher ennen Jorge Luis Cifuentesia (Kolumbia) ja Shane Dobbinia (Uusi-Seelanti). Kimmo karkasi viimeisellä kierrokselta omasta ryhmästään toisen luistelijan kanssa ja tuli maaliin sijalla 30, juuri ennen eilistä kärkikaksikkoa.

Jani jäi kierroksen kärjestä ja tuli maaliin ryhmänsä kärkisijoilla. Voittajan kanssa maaliin samalla kierroksella kortteliradalla tuli maaliin noin 40 luistelijaa. Danila ja Teemu jäivät kärkestä kaksi kierrosta. Jarmo ei ole vielä toipunut sairastelustaan ja keskeytti jo alkumatkasta. Danila ja Jani putosivat pääryhmästä kaatumisten vuoksi, mutta vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin.

Lauantain jälkeen tämä kisa loi lisää uskoa, koska tekniikka alkoi tulemaan kuntoon kovaa vauhtia varten. Kimmolla olisi ollut jopa mahdollisuudet taistella sijoista kymmenen kärkeen, jos olisi vaan ollut ”oikeassa junassa”, kun pääjoukosta karkasi 20 miestä. Irtiotto omasta ryhmästä kertoo, että paukkuja oli jäljellä. Viikonlopun kovuudesta kertoo monen huippumiehen jääminen pois kolmenkymmenen kärjestä. Maailmancup on äärimmäisen tasainen ja kovatasoinen. Naisten kisan voitti Uuden-Seelannin Nicole Begg.

Seuraavaksi Bont Finland taistelee maailmancupissa sunnuntaina 17.6. jälleen Sveitsissä. Kisapaikkana Zürich ja tavoitteena jokaisella parantaa kauden parhaita sijoituksiaan.