maanantaina, kesäkuuta 11, 2007

WIC Weinfelden 42km (9.6.2007)

Sveitsin Weinfeldenin mäkisellä radalla pidettiin todella kovaa vauhtia ja ryhmä alkoi pilkkoutua palasaksi jo heti alkumatkasta. Kisan voittoon taisteli Ranskan Yan Guyader, joka karkasi irtiottoryhmältä hieman ennen maalia. Irtiottoryhmässä kisan kakkoseksi kiri Diego Rosero Kolumbiasta, kolmanneksi Max Presti Italiasta, neljänneksi Scott Alridge Uudesta-Seelannista ja viidenneksi Fabio Francolini Italiasta.

Kaksi kertaa kierretty 21 kilometriä pitkä reitti kiersi kylästä toiseen ja matkalla oli useampia mäkiä, joista kovin, noin 600-700m pitkä nousu karsi pääjoukkoa. Jos mäissä mentiin kovaa, niin heti startista alkaen vauhti oli hurja – voittoajaksi kovalla radalla tuli tunti ja yksi minuutti.

Bont Finlandin pojat eivät päässeet maailmancupin pisteille. Parhaana Kimmo oli 66. Myös Danila ja Jani luistelivat sadan joukkoon. Teemu tuli maaliin heitä seuraavassa ryhmässä ja Jarmo keskeytti ensimmäisellä kierroksella. Myös moni huippunimi (mm. Briand, Contin, Polletti, Wieduwilt) jäi maailmancupin pisteiden ulkopuolelle, mikä kertoo kisan rankkuudesta ja pisteistä taistelevan ryhmän tasaisuudesta. Maailmancupin startissa maaliin luisteli noin 200 miestä. Maailmancupin kisoissa vauhti on todella kovaa ja toivottavasti tämä kisa auttoi jälleen rytmiin pääsemisessä.

Naisten kisan voittoon kiri Italian Laura Lardani ennen maannaistaan Giovanna Turchiarellia ja Espanjan Sandra Gomezia. Kauniita naisia kaikki ;)

Bont Finland nukkui yön Weinfeldenissä ja aamulla matka jatkuu kohti Ranskan Dijonia, jossa kisataan maailmancupin toisen kategorian maraton. Mukana jälleen kaikki maailman huiput.